понеділок, 20 квітня 2015 р.

Вчені розкрили 7 правил довгого і здорового життя

Картинки по запросу здоровий спосіб життя
 
Контроль рівня цукру в крові - підвищений рівень цукру в крові збільшує небезпеку розвитку діабету з такими його ускладненнями, як сліпота, хвороби нирок і пошкодження нервів. У чоловіків середнього віку з діабетом ризик хвороб серця в п'ять разів вище, а у жінок - у вісім разів.Картинки по запросу здоровий спосіб життя
Фізична активність - наука довела, що перебування в сидячому положенні більше чотирьох годин на день збільшує ризик розвитку хронічних хвороб, а більше шести - підвищує небезпеку діабету, а з ним і передчасної смерті. Тому рухайтеся якомога більш часто. Ходіть на роботу пішки, катайтеся на велосипеді, плавайте в басейні і в природних водоймах. Кожен день проходите на своїх ногах не менше 4 км.Картинки по запросу здоровий спосіб життя
 
Відмова від куріння - ніколи не пізно почати жити заради свого здоров'я! Навіть завзяті курці, які десятиліттями не розлучалися з сигаретами, після відмови від куріння на 40% знижують ризик хвороб серця і судин вже через п'ять років.

 
Контроль ваги - підтримка здорової маси тіла. Один з ключових способів запобігти ранньому відходу з життя. Про це свідчить безпристрасна медична статистика.
 
Картинки по запросу здоровий спосіб життя
Контроль кров'яного тиску - при недолікованій гіпертонії розвивається серцева недостатність, при якій серце вже не справляється з проходячим через нього потоком крові. Якщо куріння - головна причина передчасної смерті в розвинених країнах, то гіпертонія на впевненому другому місці.
Картинки по запросу здоровий спосіб життя
 
Здорова дієта - середземноморська дієта істотно знижує ризик інфарктів, інсультів і кількості передчасних смертей. Перехід на даний режим харчування, як з'ясували шведські вчені, подарує вам, в середньому, три зайвих роки життя. Зовсім непогано!
Картинки по запросу здоровий спосіб життя
 
Контроль рівня холестерину - надлишок холестерину веде до "засмічення" кровоносних артерій, що може призвести до інфаркту. Слідкуйте за цим показником і в разі необхідності приймайте ліки для зниження рівня "поганого" холестерину.

Немає коментарів:

Дописати коментар