неділю, 21 грудня 2014 р.

..Такий цікавий світ...

Довгий час вважалося, що всі хребетні харчуються виключно через рот і травну систему. Нещодавно було виявлено, що тихоокеанський п'явкорот - найпростіший хребетний, що має хордоподібний орган під назвою нотохорд - може поглинати поживні речовини прямо через шкіру.
. Найменший лемур - мишачий важить всього 30г, довжина його тіла становить лише 92 мм. Крихітка живе на деревах Національного парку в західній частині Мадагаскару і веде нічний спосіб життя.
• Рекорд зі стрибків належить кенгуру велетенському, найбільшому ссавцю Австралії. При наближенні небезпеки, кенгуру вдається до втечі стрибками, спираючись на хвіст як на жердину, і може стрибнути у довжину на 10-12 метрів, пролітаючи над гладдю степу на висоті близько двох метрів.
• 62 роки прожив кінь по кличці Старий Біллі (Олд Біл). Він народився в 1760 році в господарстві Едварда Робінзона в Вулстон, Ланкшир, від клевелендської кобили і східного жеребця.
• Африканська яєчна змія унікальна тим, що може харчуватися виключно яйцями птахів, діаметр яких може значно перевершувати розміри самої змії. Вдається їй це завдяки дуже рухливим з'єднанням кісток черепа, малорозвиненим зубам і особливим відросткам шийних хребців. Саме завдяки їм змія розкриває шкаралупу, ковтаючи рідину і випльовує потім залишки шкаралупи.( жах!...)
 У дельфінів є імена. Причому кожне дельфінча отримує своє ім'я при народженні. Цей факт довели вчені, записавши свист-сигнал, що означає ім'я, на який відгукувався один і той же дельфін(...!..)
 З усіх тварин тільки кролики і папуги можуть дивитися назад, не повертаючи голови....

Немає коментарів:

Дописати коментар