пʼятницю, 21 серпня 2015 р.

...зверніть увагу ,колеги !

Міністр освіти Сергій Квіт розповів, що саме зміниться з наступного навчального року.
Журналісти видання «КП в Україні» виділили вісім основних аспектів у зміні освіти:
Англійська мова
У майбутньому навчальному році буде збільшено кількість годин англійської мови, а також буде введено другу іноземну мову. Це дуже важливо, оскільки, коли учень вступає до університету, він повинен вже вміти вільно володіти англійською.
Сільська школа
Коли в школі 8 вчителів і стільки ж учнів, така школа не ефективна. Вона дорого обходиться міністерству – навчання одного учня в такій школі коштує близько 50 тисяч гривень. Однак головна проблема в якості освіти – такі діти в більшості випадків не можуть вступити до університету. Тому ми будемо об’єднувати середні школи, збільшувати їх за рахунок злиття. Для зручності між селами будуть курсувати рейсові шкільні автобуси.Це нововведення не стосується початкової школи – вона завжди залишиться навіть у найменшому селі.школа КВІТ
Профільна освіта
Профільна школа – це та школа, де більше уваги приділяється гуманітарному або природничому блоку. У нас є багато таких шкіл, у тому числі і в районних центрах. Профільність – це принципове питання, до якого ми повернемося у вересні відразу після прийняття закону. Ми будемо розвивати цей напрямок.
Про перехід шкіл на 12-річку
Школярі вчитимуться 12 років, тут не може бути жодних дискусій. Ті діти, які підуть до школи цьогоріч, будуть вчитися 12 років.
Державна атестація
Міносвіти планує ввести підсумкову державну атестацію з української та іноземної мов, історії та математики з наступного навчального року.
Вчительські звіти
За останній місяць було скасовано 1600 звітів у навчальній галузі. Це звіти, які писали вчителі, директори, звіти всередині навчального закладу, між управліннями та відділами освіти. Ми даємо вчителю можливість звільнитися від непотрібної роботи і займатися безпосередньо навчанням своїх підопічних.
Зарплата педагогів
Ми плануємо зрівняти кваліфікацію вчителя з його заробітною платою. Визначення кваліфікації буде добровільним. Над цим працюватиме ціла система. Ми розуміємо, що без збільшення зарплати вчителя не може бути суттєвого підвищення якості освіти. Як тільки у нас буде така можливість, ми підвищимо зарплату педагогам.
Вузи
Наші вузи повинні бути більш якісними, їх має бути менше, і ми повинні створювати університети-бренди. Це вищі навчальні заклади, у яких є ім’я, які мають свої традиції. Вузи відверто слабкі повинні об’єднуватися з кращими вузами, адже це не тільки питання конкуренції на ринку, але й питання якості освіти.

Немає коментарів:

Дописати коментар