суботу, 5 грудня 2015 р.

,,,,,пугало...


У соцмережах з’явились цілі серії фото інциденту у Босфорі. Їх зібрав у своєму Twitter кореспондент німецького видання Bild Юліан Рьопке. На фото видно, що російський великий десантний корабель "Цезар Куніков" під час проходження з Чорного моря до Середземного у напрямку Сирії через контрольовану Туреччиною протоку Босфор у Стамбулі дуже демонстративно виставив на місток матроса із переносним зенітно-ракетним комплексом. За даними спостерігачів, так матрос простояв увесь час проходження протоки. Поряд з ним перебував солдат у повному бойовому спорядженні і з шоломом на голові.
Ймовірно матрос у чорній шинелі був озброєний ПЗРК "Ігла" чи його сучаснішою модифікацією. Така зброя загрожує усім повітряним цілям на висоті до 3,5 тис. метрів і на відстані до 6 тис. метрів. Таким чином, під загрозою опинились цивільні літаки, які злітають чи приземляються на обидва стамбульські аеропорти – "Ататюрк" та імені Сабіхи Гьокчен.
"Якщо Росія стає загрозою для цивільної авіації в районі Стамбула, це могло б стати причиною для закриття Босфору для її суден", – прокоментував інцидент Юліан Рьопке. Окрім ПЗРК, цей корабель озброєний спареною артилерійською установкою із двох 57-мм автоматичних гармат, які можуть вести вогонь по повітряних і наземних цілях на відстані до 12 тис. км, а також двома залповими системами "Град". "Цезар Куніков" постійно задіяний у доставці російських військ і зброї до Сирії, починаючи з жовтня 2015-го року.

Немає коментарів:

Дописати коментар