середу, 20 січня 2016 р.

"Питайте, не що країна може зробити для вас, а що ви можете зробити для країни".


20.01.1961 - 35-м президентом США став демократ Джон Кеннеді, наймолодший серед своїх попередників і перший католик на цьому посту.
В інавгураційній промові Кеннеді сказав: "Питайте, не що країна може зробити для вас, а що ви можете зробити для країни"Кеннеді прийняв присягу глави держави 20 січня 1961 року.
План дій нового президента названий програмою "нових рубежів" (New Frontier). При ньому конгрес схвалив створення Корпусу миру, підняв мінімальну заробітну плату, лібералізував соціальне страхування і прийняв закони про житлове будівництво, допомоги бідним районам країни, про перепідготовку робочої сили і виплату допомоги тимчасово безробітним. У період президентства Кеннеді було зроблено величезний крок в освоєнні космічного простору - запущена програма "Аполлон".Замість застарілих доктрин "відкидання комунізму" і "масованої відплати" адміністрація Кеннеді проголосила доктрину "гнучкого реагування" (flexible response).
Водночас Кеннеді схвалив втручання США у громадянську війну в Південному В'єтнамі, на період його правління випали Берлінська і Карибська криза.
Джон Кеннеді був володарем Пулітцерівської премії. Нагорода дісталася йому в 1957 році за біографічну книгу "Профілі мужності" (Profiles in Courage), що розповідає про видатних американців, які увійшли в історію завдяки непохитності свого характеру.

Немає коментарів:

Дописати коментар