вівторок, 1 березня 2016 р.

Я - не святкую давно 8 БЕРЕЗНЯ!!!!!


(...але отримую квіти і взимку ,й весною...й завжди!!!)

...чоловічі думки з цього приводу:
...."Мені ніколи це свято не подобалося. Тільки не кричіть, що я жінконенависник. Я просто не розумів, чого я маю вітати ВСІХ жінок без винятку. І не розумів, чого вони так раділи, коли їм хтось говорив "з святом". Ні коли вітають з днем народження, ні з днем ангела, ні з яким іншим святом - жінки так не тішаться, як тоді коли їм 8 березня хтось скаже "з святом! Будьте красиві, ... тра-ля-ля... і кохання вам!" Щастя в жінок - безмежне. Причин - не розумію. Адже все це виключно "для галочки" в 99% випадків.
І взагалі - як на мене - це свято більше підкреслює неправильне становище жінки в суспільстві, аніж змінює його. 1 день в рік бачте - жінці готує сніданок чоловік (по класичній совєцкій схемі). Про решту 364 дні року - ніхто не говорить. Хочете допомогти жінкам - зробіть рівень життя як в Європі. Там подолане "кухонне рабство", про яке так багато говорили камуністи. В нас його подолання обмежилося 1 днем в році.
Так от. Пошукав пару історичних фактів. Може, хто ще не знає...
Свято 8 Березня не має жодного стосунку ні до української історії, ні до нормальної жінки взагалі. Жодного підґрунтя для святкування цього свята нема. Це все рудименти совєтської доби.
Офіційна версія.
Радянська офіційна версія стверджує: 8 березня обрали на честь страйку, організованого робітницями текстильних фабрик Нью-Йорка 8 березня 1857 року. Вони вимагали покращення умов праці, а саме — світлих і сухих робочих приміщень, 10-годинного робочого дня, рівної платні з чоловіками.
Демонстрантів тоді розігнали. Дарма, що про події у Нью-Йорку немає жодних відгуків у тодішній пресі, а допитливі історики з’ясували, що 8 березня 1857 р. була… неділя. Доволі дивний день для страйку, погодьтесь. Не дивно, що «кульгавій» офіційній версії про 8 березня не вірять, а якщо й вірять, то не до кінця.
Майже офіційна версія.
Клара Цеткін проголосила 8 березня Міжнародним жіночим святом. Але от робітниці текстильних фабрик Нью-Йорка до вибору дати непричетні. За однією з версій, демонстрації американських жінок 8 березня в 1857 році таки були. Однак за свої права боролися тоді не текстильниці з Нью-Йорка, а звичайнісінькі… повії. 

Немає коментарів:

Дописати коментар