четвер, 16 липня 2015 р.

...цікавий світ...

Гора Вашингтон знаходиться на території американського штату Нью-Гемпшир і є найвищим піком у північно-східній частині США. А також, найвідомішою горою на схід від річки Міссісіпі. Але мова трохи не про це.

Справа в тому, що гора Вашингтон, навіть перебуваючи в зоні помірного клімату, пропонує своїм «підкорювачам» справжні арктичні умови. У індіанців гора називається Агіокочук – Будинок Великого Духа. Вашингтон піднімається всього на 1917 метрів над рівнем моря. Тим не менш, тут круглий рік екстремальні погодні умови: постійні снігопади, сильні тумани, дуже потужні намерзання льоду і моторошний по силі вітер.
Погодні умови тут можна порівняти з тим, що мандрівники відчувають на Південному полюсі або Евересті. На фото-на початку матеріалу ви можете бачити метеостанцію, яка прикута, щоб не полетіла. Тут був зареєстрований найсильніший вітер, швидкість якого досягала 327 км/год.
У 2004-му році тут була зареєстрована температура повітря в – 42 градуси Цельсія. З урахуванням вітру, комфорт був на рівні – 74,77 градусів Цельсія. Рекорд швидкості вітру тут був встановлений в 1934-му році і протримався 62 роки!











Немає коментарів:

Дописати коментар