середа, 17 червня 2015 р.

...вимоги патріотів..

Цього четверга Верховна Рада України повинна ухвалити нову систему виборів до органів місцевого самоврядування. Систему, яка хоча б на крок відійде від чинної корупційної моделі мажоритарних виборчих округів та непрозорих виборчих списків.

Напрацювати й ухвалити єдиний законопроект про відкриті виборчі списки фракції коаліції мали ще на початку роботи нового парламенту. Натомість вони дотягнули до останніх пленарних тижнів цієї сесії, розплодили декілька законопроектів (кожен із преференціями під конкретну політичну силу) і тепер публічно чубляться щодо того, чий проект найкращий, маскуючи своє небажання взагалі змінювати наявну виборчу систему. І це все попри те, що вибори за відкритими списками є однією з основних вимог Революції гідності і сьогоднішні конкуренти по коаліції навіть прописали цю вимогу в своїй коаліційній угоді. Як наслідок – країна ризикує провести наступні місцеві вибори за чинною корупційною системою Януковича.
Результат пошуку зображень за запитом "во свобода"

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" послідовно вимагає запровадження пропорційної виборчої системи за відкритими партійними списками. Відповідне положення було зафіксовано в нашій партійній програмі – "Програмі захисту українців" – ще задовго до того, як нинішні "діячі" вперше використали цю тему для свого піару.

Саме тому сьогодні ми вимагаємо від всіх фракцій коаліції ("Народного Фронту", "Самопомочі", БПП, "Радикальної партії О.Ляшка" та "Батьківщини") забути хоча б на день про свої нездорові амбіції та внутрішні чвари і обов'язково проголосувати в четвер за запровадження в Україні вперше виборчої системи за відкритими партійними списками.

Країна вимагає докорінних перетворень у системі формування влади. То ж не шукайте причин "не зробити" і проголосуйте. Цього разу подробиці -зайві.

О.Тягнибок.

Немає коментарів:

Дописати коментар