понеділок, 22 червня 2015 р.

...світ навколо..

Морейн, Канада

фото: biglifetime
Морейн – льодовикове озеро канадського Національного парку «Банф». Озеро підживлюють льодовики, тому максимальне його наповнення відбувається тільки в червні. Дивовижний синій колір води утворюється за рахунок заломлення світла на кам’янистому дні озера. 
Крейтер, США
фото: portalcienciayficcion
Озеро Крейтер розташоване в кратері сплячого вулкану Маунт-Мазама, останнє виверження якого відбулося понад 7 тисяч років тому. Головна визначна пам’ятка озера – Корабель-привид. острів, названий так через незвичайний вигляд. У сутінках він нагадує корабель, кинутий в морі напризволяще. Крейтер також славиться величезною колодою під назвою «Озерний старий», яка ось вже більше 100 років плаває в озері у вертикальному положенні. Кажуть, тому, хто її побачить, можна чекати великої удачі.

Абрахам, Канада

фото: Pete Wongkongkathep
Абрахам – рукотворне озеро, створене під час будівництва греблі в 70-х роках минулого століття. Туристів і фотографів особливо приваблюють незвичайні візерунки, що виникають взимку в товщі води. Секрет дива полягає в наступному: бульбашки метану, які виробляють рослини озера, піднімаються з дна, застигають на різній глибині, створюючи тим самим приголомшливий візуальний ефект.

Хіллер, Австралія

фото: placestoseeinyourlifetime
На острові Мідл в Західній Австралії знаходиться озеро рожевого кольору Хіллер. Вузька смуга піщаних дюн відділяє його від океану, а вічнозелені евкаліпти оточують з усіх боків, утворюючи кільце неправильної форми. Навіть до нині залишається загадкою походження рожевої води цього озера. Поки вчені ламають голову над загадкою, туристи з усієї планети захоплюються дивним об’єктом природи.

Мелісcані, Греція

фото: imgur
Меліссані – це назва печери та озера, розташованих на східному узбережжі грецького острова Кефалонія. Склепіння печери завалилось через землетрус кілька тисяч років тому, утворивши в центрі своєрідний, нерівної форми колодязь. Так в підземне царство печери проникло світло. І тепер промені сонця, які пробиваються через отвір, забарвлюють поверхню води в блакитні відтінки. Романтичне місце, яке дуже полюбили туристи.

Пейто, Канада

фото: mota
Ще одне приголомшливе озеро Національного парку «Банф» назване Пейто, на честь свого відкривача. Водойму незвичайної форми, що нагадує голову вовка, помітно виділяється на тлі зеленої рослинності «тропічний колір». Частинки гірських порід, що потрапляють разом з талою водою, додають озеру неповторного бірюзового відтінку, і від цього Пейто виглядає просто чарівно.

Озеро п’яти кольорів, Китай

фото: shenyechen
У китайському національному парку «Цзючжайгоу», що перекладається як «долина дев’яти сіл», рясніє веселковими фарбами Озеро п’яти кольорів. Назву озеро отримало через свою здатність міняти колір від жовтого до алмазно-синього. До того ж воно ніколи не замерзає. Оповите загадками і таємницями, воно викликає захоплення у людей, звідси таке дбайливе ставлення до водойми.

Тітікака, кордон Перу і Болівії

фото: travelermap
Озеро Тітікака вважається колискою цивілізації інків та інших народів Анд. Воно лежить у величезній западині на кордоні Перу і Болівії і є найбільшим з високогірних озер світу. Тітікака довгий час привертало до себе увагу завдяки величезній кількості легенд. Одна з найвідоміших – про заховане від іспанських конкістадорів золото інків. Любителям пригод і пошуків скарбів це місце явно буде до душі.

Солончак Уюні, Болівія

фото: evolutsia
Найбільше висохле озеро в світі знаходиться в Болівії. Солончак утворився після того, як древнє озеро, яке було на цьому місці, стало відрізаним від усіх джерел, що живили його. Вода випарувалася, і рівнина покрилася товстим шаром солі. Але солончак популярний не через кількість солі, а через ефект, що виникає під час дощу. Розливаючись по поверхні, вода утворює неймовірно тонке і велике «дзеркало». Кажуть, що в цей час не можна зрозуміти, де закінчується небо і починається земля. Приголомшливе видовище!

Байкал, Росія

фото: mytour
«Славне море, священний Байкал», – так співають в одній пісні, що називає Байкал саме морем, а не озером. І це не дивно. Будучи найглибшим і найбільшим джерелом прісної води, Байкал з його просторами просто вражає уяву. Вода прозора і чиста, як гірський кришталь, природа регіону – з унікальна поєднанням різноманітних видів рослинності і тваринного світу. Скарб Cибіру, Байкал, внесений до списку об’єктів Всесвітньої природної спадщини.

Немає коментарів:

Дописати коментар