пʼятницю, 29 травня 2015 р.

...ще один скреп..

У Москві показали глиняну модель 12-метрового пам'ятника князю Володимиру, де є і сцени "хрещення росіян в річках".????????
На постаменті будуть вибиті барельєфи з історії хрещення Русі: одна сцена хрещення Володимира в Херсонесі, дві – хрещення росіян в річках.Встановити пам'ятник Володимиру планується на оглядовому майданчику перед будівлею МДУ на Воробйових горах.

У кінці I тисячоліття н. е. тут проживали фіно-угорські племена меря та весь. В Повісті временних літ під 859 роком є повідомлення, що меря платила дань варягам. ....

Русь хрестили в 988 році ,тобто, де встановлювати ????? 
 В Москві ????? :


ХУТОР КУЧКОВО
«Гостї » від імператора Візантії Мануїла Комнена зупинилися на перепочинок у хуторі Кучкове. (Кучкове -хутір боярина – купця Стефана Івановича Кучки). Вони були зачаровані дорогоцїнними хутрами, яких було повно в « ізбах ». У лїсах, непрохідних болотах, на березї річки живуть відважні багаті мисливцї мордвини. Мордвини, щоб усьпішнїше збувати хутра в хуторі Кучкове, вже навчилися говорити по київському .
Хутор Кучкове стоїть на підвищеннї, оточений високим частоколом. (Тепер на цьому місцї стоїть Кремль). Воєвода Кучка хутра, куплені в мордвинів відправляв до Києва, де міняв на сокири, молотки, мечі, золоті прикраси. Товари з Києва він везе по р. Москві, р. Клязьмі до Суздалю, де живе князь Юрій Довгорукий .
Дві дати: 1147 рік цар Із’яслав скликав у Києві Собор єпископів, де було проголошено самостійність Української Церкви і її непідлеглість Константинопольському патріярхові. Українця – русича Клима Смолятича було вибрано Київським митрополитом. І в цьому ж 1147 роцї відбувся в Кучкові « Таємний собор » на якому була така пиятика, що він відомий під назвою « обєд сїльний ». І тут під час п’яної вакханалїї Довгорукий, підштовхуваний послами Константинополя, вирішив завоювати незалежний Київ .
Але для аґресії були потрібні гроші. Юрій Довгорукий стає найкращим товаришем купця Кучки. Женить свого сина Андрея з дочкою Кучки Улитою. Кучку сам задушив шнурком і забрав собі його багатство. Синів Кучки бере до себе на службу. « (Москва на крові основана, й к изумлєнїю враговь нашїх сделалась Царством знаменїтим. Она долгоє время именовалось Кучьковимь . ) » - Н , М, Карамзїн , « Історія Государства Россійськаго», том 2, С.-Петербург, 1892 р, стор. 142 .....

Немає коментарів:

Дописати коментар