пʼятниця, 1 травня 2015 р.

...історія свята ...

ЯЗИЧНИЦЬКІ КОРЕНІ 1 ТРАВНЯ 
Переважна більшість білоруських і російських громадян, які вийдуть на першотравневі демонстрації, навряд чи уявляють собі, що, по суті справи, є продовжувачами язичницьких традицій. 
Три тисячі років тому жителі Стародавньої Італії поклонялися богині Майї, 
Картинки по запросу богиня майяпокровительці землі і родючості. На честь богині останній весняний місяць і був названий травнем, а в його перший день влаштовувалися святкування: щоб витрачений навесні праця - оранка землі, посівна - не пройшов даремно. 
Апеннінський народ, який на честь Майї гуляв, танцював і співав - загалом, веселився до упаду - також не здогадувався про те, що п'ять тисячоліть тому їх язичницьке свято стане ідеологічним прапором комунізму. Картинки по запросу богиня майя
За минулі п'ять тисяч років звичаї стародавньої Італії поширилися по всій Європі. В Англії, Шотландії та Франції звикли в цей день до масових гулянням і ходам. У Сицилії всі від малого до великого в першотравневі дні збирають лугові жовті ромашки, які, за місцевими повір'ями, приносять щастя. 
Картинки по запросу богиня майяУ Іспанії 1 травня вважається святом всіх кольорів, які розпускаються до цього часу, і молоді люди дарують їх своїм обраницям. У Німеччині, згідно з повір'ями, жителі напередодні свято повинні сидіти вдома і не виходити. І все це через острах стати легкою здобиччю відьом, що влаштовують у «день міжнародної солідарності» свій шабаш на лисій горі Брокен. Але з якими б традиціями народи не пов `язували 1 травня, для більшості людей це просто весняне свято. Свято кохання, оновлення та очікування кращих змін. 

Немає коментарів:

Дописати коментар